Enschede Oldenzaal Losser

Nieuws

list

Belangrijke zaken omtrent het regelen van de hypotheek

29 augustus 2018

Bij het kopen van een huis moet je natuurlijk aan veel verschillende dingen denken. Graag helpen we jullie hierbij door hieronder de belangrijkste tien zaken op te sommen. Handig om vast over na te denken als je van plan bent binnenkort een hypotheek af te sluiten.

Werkgeversverklaring

Zie werkgeversverklaring.nl voor hulp bij het invullen van de werkgeversverklaring. Dit is een erg belangrijk document voor de hypotheek en wordt gemiddeld 3 keer verkeerd ingevuld. Het direct goed aanleveren van documenten scheelt tijd bij het regelen van je hypotheek.

Nieuwe spullen aanschaffen

Bij het kopen van een huis worden er vaak ook een aantal nieuwe (dure) spullen aangeschaft. Het vooraf afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering kan je helpen wanneer je problemen krijgt bij een nieuwe aankoop. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Samenwonen

Zorg er dan voor dat alles wettelijk goed geregeld is. Dit kan bijvoorbeeld door te trouwen maar je kunt dit ook regelen door middel van een samenlevingscontract bij de notaris. Hierin staat wie wat heeft ingebracht bij de aankoop van een huis of wie eigenaar wordt van de bezittingen na overlijden wanneer jullie geen erfgenamen van elkaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld door een verblijvingsbeding op de nemen in het samenlevingscontract. Een notaris kan je hierbij helpen.

Abonnementskosten?

Nee. Jähnig + Ter Braak kent geen abonnementskosten voor de financiële dienstverlening. Wij rekenen een vast bedrag dat vooraf bij u bekend is en vaak bij de notaris wordt verrekend. Dit geldt voor de advies- en bemiddelingswerkzaamheden voor de hypotheek en/of de overlijdensrisicoverzekering.

Denk aan de toekomst

Bij het afsluiten van een hypotheek is het verstandig om je toekomstwensen in kaart te brengen zodat we hier rekening mee kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Minder werken of juist eerder helemaal stoppen?
  • Kinderen? Wil je dan een bedrag voor ze gespaard hebben als ze 18 worden?
  • Geld nodig om te reizen of voor andere grote uitgaven?
  • Erfenis op komst? Dan is het handig als je boetevrij kunt aflossen.

Graag bespreken we jouw wensen zodat we hier een passende hypotheek bij kunnen zoeken.

Schadeverzekeringen

Bij het afsluiten van een hypotheek is een opstalverzekering voor je nieuwe woning verplicht. Maar sluiten de overige verzekeringen nog wel aan op je nieuwe situatie? Heb je tijdens het verhuizen wel beide woningen verzekerd? Vraag ons vrijblijvend om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen.

Betaalbare maandlasten

Zie nibud.nl voor een persoonlijk budgetadvies. Natuurlijk is het prettig dat de hypotheek met je inkomen haalbaar is. Maar past het ook bij je levensstijl? Op Nibud kun je ook bekijken of je financiële buffer eigenlijk wel groot genoeg is.

Belastingdienst

Veel kosten voor de aankoop van een huis zijn fiscaal aftrekbaar. Kom je hier niet helemaal uit? Vraag ons gerust om informatie bij het invullen van je belastingaangifte.

Ontbindende voorwaarden

Bieden op een woning? Dan adviseren wij je altijd om te bieden onder voorbehoud van financiering. Mocht de hypotheek – om welke reden dan ook – worden afgewezen door de geldverstrekker, dan kun je nog onder de koop van de woning uit. Een termijn van 6 weken voor het regelen van de hypotheek is dan ook zeer gebruikelijk.

Koopt je een woning zonder het voorbehoud van financiering en krijg je de hypotheek niet rond? Dan kan het zo zijn dat je een boete van 10% van de koopsom verschuldigd bent aan de verkoper.

Ongewenste situaties

Denk ook aan de zaken waar je liever niet aan wilt denken. Hoe wil je jouw partner achterlaten bij overlijden? Gaat diegene dan minder werken om fulltime te zorgen voor de kinderen?

En hoe zien de zaken er uit wanneer jullie uit elkaar zouden gaan? Wellicht niet de leukste onderwerpen om over na te denken maar zorg ervoor dat je dit met elkaar bespreekt bij het aangaan van een hypotheek. Stel onze adviseurs gerust aanvullende vragen over hoe deze risico’s het beste kunnen worden afgedekt.

In het uitgebreide adviesrapport dat je van ons krijgt worden de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden en pensioen exact voor je in kaart gebracht.

Tot slot

Uiteraard begrijpen wij dat elke situatie anders is en dat er in jouw persoonlijke situatie wellicht andere punten belangrijk zijn. We vragen je dan ook om dit aan ons door te geven zodat we hier rekening mee kunnen houden om zo gezamenlijk tot jouw perfecte hypotheek te komen. Weten waar jij in jouw persoonlijke situatie rekening mee moet houden? Plan een afspraak voor een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs.

 

list

Klik hieronder om ons een appje te sturen. We doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Chat met ons via WhatsApp