Enschede Oldenzaal Losser

Nieuws

list

Huis kopen? Dit is de huizensite top 5!

27 maart 2018

Bijna iedereen die tegenwoordig een huis gaat kopen, begint zijn of haar zoektocht op internet. En een heel groot gedeelte daarvan bezoekt allereerst de website van Funda. Maar er zijn nog een flink aantal andere interessante huizensites. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld.

1. Funda. Aanbod woningen: 115.000

Zoals gezegd: Funda is al jaren de onbetwiste nummer 1 op de markt van huizenwebsites. Zo’n 60% van alle online zoekopdrachten naar een woning begint op Funda. De huizensite is zeer overzichtelijk, evenals het aanbod van woningen. Gebruikers kunnen een woning volgen, zodat ze zien als er iets verandert (prijswijziging, extra foto’s, verkocht onder voorbehoud, etc.).

2. Huislijn. Aanbod woningen: 54.000

Bij Huislijn vind je het woningaanbod van zo’n 2500 makelaars van Nederland. Ook particulieren kunnen voortaan hun woning op Huislijn plaatsen. De kans bestaat dus dat hier woningen te vinden zijn die niet op Funda worden weergegeven. De zoekfunctie is erg innovatief waarin allerlei zoekvoorkeuren kunnen worden ingesteld. Ook mobiel werkt Huislijn meer dan prima.

3. Jaap. Aanbod woningen: 97.500

Het aantal aangeboden woningen is bij Jaap.nl bijna net zo groot als bij Funda. Er staan woningen op via makelaars maar ook direct via particulieren. Hierdoor vind je regelmatig woningen die niet op Funda aanwezig zijn. Wat opvalt is de aanvullende informatie die op deze huizensite getoond kan worden zoals de woningwaarde, de buurt en actuele informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De site is op pc of laptop erg overzichtelijk, op mobiel is dat wel een stukje minder.

4. Huizenzoeker. Aanbod woningen: 114.000

Kijken we naar het totale woningaanbod, dan lijkt dat behoorlijk groot bij Huizenzoeker. Maar dat heeft te maken met het feit dat de site informatie van verschillende huizensites verzamelt. Het aanbod is dus helemaal niet uniek. De site oogt wel fris en overzichtelijk en beschikt over leuke extra’s zoals statistieken over de Nederlandse huizenprijzen.

5. Zoekallehuizen. Aanbod woningen: 47.500

We weten niet helemaal waar het woningaanbod op deze website precies vandaan komt, maar zeker is wel dat je niet ‘alle’ koophuizen op Zoekallehuizen terugvindt in tegenstelling tot wat de sitenaam doet vermoeden. De site werkt wel gemakkelijk en is prettig om te gebruiken. Je kunt je eigen woning ook via deze huizensite te koop zetten.

Specifieke huizensites

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning? Dan is Nieuwbouwwijzer.nl een prima huizensite. Je vindt er alle actuele nieuwbouwprojecten van Nederland. Er wordt hier veel achtergrondinformatie gegeven over de projecten en bijvoorbeeld de woonomgeving. Voor een woning in het buitenland is RE/MAX de site waar je zijn moet. Het is een wereldwijd netwerk van makelaars waar je kunt zoeken naar woningen in maar liefst 103 landen van over de hele wereld.

Droomhuis online gevonden en wil je weten of je de woning ook daadwerkelijk kunt betalen? Maak dan een afspraak met Mike, Tim of Ruud om jouw mogelijkheden te bespreken.

list

Klik hieronder om ons een appje te sturen. We doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Chat met ons via WhatsApp