Enschede Oldenzaal Losser

Nieuws

list

NHG: de mogelijkheden op een rij

18 mei 2018

Je kunt een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie, oftewel NHG. Misschien weet je al dat het een soort financieel vangnet is. Maar wat is het precies en wat zijn de mogelijkheden in jouw situatie? Dat leggen we je graag uit.

Huizenbezit makkelijker maken

De organisatie achter NHG is de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Zij vinden dat een eigen huis voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar moet zijn. Daarom hebben zij in 1995 NHG gelanceerd. Met de garantie worden de financiële risico’s voor woningbezitters verkleind. Mocht je plotseling je huis niet meer kunnen betalen, dan helpt WEW je. Tenminste, als je een hypotheek hebt afgesloten met NHG. Dat is namelijk niet verplicht.

Maximaal bedrag

Aankoop, verbouwing, renovatie en verduurzaming van je woning zijn allemaal momenten waarop je een financiering met NHG kunt afsluiten. Er zit wel een limiet aan het bedrag. In 2018 kun je maximaal €265.000 aan hypotheek opnemen met NHG. Gaat het om aankoop én verduurzaming, dan mag je € 280.900 lenen met NHG.

Je inkomsten en uitgaven onder de loep

Net als bij elke hypotheek wordt er ook bij een hypotheek met NHG gekeken naar je inkomsten en naar financiële verplichtingen, zoals leningen, studieschulden en doorlopende kredieten. Voor zzp’ers geldt dat ze al na een jaar zelfstandigheid in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek met NHG. Je hebt dan wel een inkomensverklaring nodig. Wij helpen je daar graag mee.

Problemen? De WEW denkt met je mee

Zijn er onvoorziene omstandigheden waardoor je de hypotheek niet meer kunt betalen? In dat geval gaat de WEW samen met jou op zoek naar een oplossing. Bijvoorbeeld wanneer je arbeidsongeschikt bent geraakt, je partner is overleden of je buiten jouw schuld om werkloos bent geworden. In overleg met de geldverstrekker zoekt de WEW naar een manier om je hypotheek weer betaalbaar te maken. Zo wordt hopelijk voorkomen dat je de woning moet verkopen. Er zijn heel veel mogelijkheden op dat gebied.

Daarom zijn hypotheken met NHG dus zo populair

Van alle hypotheken die in 2016 zijn afgesloten, werden er 118.675 afgesloten met NHG. Dat is bijna driekwart van het totale aantal hypotheken in dat jaar. 3.504 woningbezitters hebben in 2016 de hulp ingeschakeld van de WEW omdat ze hun woning moesten verkopen en daarbij verlies leden.

Wil je weten hoe NHG van toepassing kan zijn op jouw situatie? Laat dan eens voorrekenen wat jouw mogelijkheden zijn door een van onze onafhankelijke adviseurs.

list

Klik hieronder om ons een appje te sturen. We doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Chat met ons via WhatsApp