Enschede Oldenzaal Losser

Nieuws

list

Vanaf nu verlaagt Nationale-Nederlanden automatisch de hypotheekrente

13 juni 2018

Heb je een hypotheek bij Nationale-Nederlanden (NN)? Dan verlaagt de geldverstrekker voortaan automatisch je hypotheekrente als je in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag. Je kunt ook een lagere rente krijgen bij een hogere spaar- of woningwaarde en het aantal tariefklassen wordt uitgebreid.

Wat is risico-opslag eigenlijk?

Risico-opslag is extra rente die geldverstrekkers klanten laten betalen wanneer hun huis minder waard is dan het hypotheekbedrag dat ze hebben opgenomen. Zodra het verschuldigde bedrag kleiner wordt door aflossing of een hogere woningwaarde, neemt het risico af. In dat geval kan de risico-opslag omlaag en uiteindelijk vervallen.

Inhaalslag

NN werd onlangs laatste bij een test van de Consumentenbond over het risico-opslagbeleid van hypotheekverstrekkers. Klanten konden namelijk de risico-opslag niet verlagen of laten vervallen. Inmiddels is NN bezig met een inhaalslag, waar dit besluit een uitvloeisel van is. Overigens krijgen klanten met een spaarhypotheek niet automatisch een aanpassing van de rente, aangezien het voor hen niet altijd goed uitpakt.

Concurrenten

Verschillende concurrenten van NN kwamen zeer positief uit de test van de Consumentenbond. Zo kregen Obvion, Delta Lloyd Plus en Attens Hypotheken de maximale score. Deze geldverstrekkers laten de risico-opslag automatisch vervallen als je voldoende hebt afgelost. De Consumentenbond wil bereiken dat alle hypotheekaanbieders dit automatisch doen, in plaats van de actie bij de klant neer te leggen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om je hypotheekrente te verlagen in jouw situatie? Laat dan eens voorrekenen wat het je zou kunnen opleveren door een van onze onafhankelijke adviseurs.

list

Klik hieronder om ons een appje te sturen. We doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Chat met ons via WhatsApp