Enschede Oldenzaal Losser

Nieuws

list

10% van aflossingsvrije hypotheken is probleemgeval

9 november 2018

De Vereniging Eigen Huis heeft een onderzoek gedaan onder haar leden naar de aflossingsvrije hypotheek. Daaruit kwam naar voren dat zo’n 10% van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek in de financiële problemen komt zodra hun inkomen daalt. Zo kunnen zij bijvoorbeeld na hun pensioen niet meer hun hypotheek verlengen.

Slecht nieuws voor zo’n 200.000 woningeigenaren

In totaal zijn er ongeveer 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek in Nederland. Als we daar 10% van nemen, komen we uit op 200.000 mensen die mogelijk in de problemen komen nadat hun hypotheekjaren erop zitten en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten voor het restbedrag. Zeker als de rente weer gaat stijgen, want dan worden de maandlasten hoger. Bovendien wordt de hypotheekrenteaftrek steeds meer ingedamd.

Noodgedwongen woningverkoop

Het onderzoek van de Vereniging Eigen Huis was een zogenoemde Hypotheekscan. Hiermee konden huiseigenaren uitrekenen hoe hun financiële situatie er later uitziet, bijvoorbeeld na hun pensionering. De kans is groot dat dit inkomen op latere leeftijd flink daalt. Daarom is vroegtijdig ingrijpen gewenst. Anders zullen zij hun woning misschien noodgedwongen moeten verkopen om aan hun restschuld te kunnen voldoen.

Op tijd ingrijpen

Hoe doe je dat dan, op tijd ingrijpen? Nou, door ‘aflossingsblij’ te worden, zoals de gelanceerde campagne hiervoor het noemt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw aflossingsvrije hypotheek in jouw situatie? Laat het dan eens voorrekenen door een onafhankelijke adviseur.

list

Klik hieronder om ons een appje te sturen. We doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Chat met ons via WhatsApp