Financiering om je huis te verbouwen of te verduurzamen.

Als je behoefte hebt aan meer ruimte in huis, maar niet wil verhuizen, dan is een verbouwing wellicht een goede optie. Je kunt er ook voor kiezen om je woning te verduurzamen. Wij leggen je graag alles uit.

hypotheek verbouwen of financiering verduurzaming woning

Het verbouwen van je huis
Als je behoefte hebt aan meer ruimte in huis, maar niet wil verhuizen, dan is een verbouwing wellicht een goede optie. Het is echter wel belangrijk dat je over de nodige middelen beschikt. Een mogelijkheid is om je bestaande hypotheek te verhogen om de verbouwing te financieren.

Als je een huis koopt en direct wil verbouwen, kun je de verbouwing (gedeeltelijk) meefinancieren in je hypotheek. Door middel van een taxatierapport kun je laten vastleggen wat de waarde van de woning wordt na de geplande verbouwing. Op basis hiervan kun je een hogere hypotheek krijgen voor de verbouwing. Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten om je bestaande hypotheek te verhogen voor de verbouwing. Dit wordt ook wel een verbouwingshypotheek genoemd. Meestal sluit je deze tweede hypotheek af bij dezelfde bank of hypotheekverstrekker als je eerste hypotheek. Het is echter ook mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij een andere bank, maar hier zitten soms wel haken en ogen aan. Een persoonlijke lening behoort ook tot de mogelijkheden in verband met de aftrekbaarheid.

Het verduurzamen van je huis
Het verduurzamen van je woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door het energielabel van je woning te verbeteren, stijgt de waarde van je huis en bespaar je op de maandelijkse energielasten. Vooral met de huidige energieprijzen kan dit flink oplopen. Als je een woning koopt en van plan bent om deze te verduurzamen, kun je je hypotheek verhogen om de energiebesparende voorzieningen te financieren. In dat geval mag je tot 106% van de waarde van de woning lenen in plaats van 100%.

Een andere mogelijkheid is om geld te lenen voor verduurzaming. Hoewel de rente op een consumptief krediet vaak hoger is dan die op een hypothecaire lening, zijn de kosten voor het afsluiten van een consumptief krediet doorgaans lager. Bovendien sluit de looptijd van de lening vaak beter aan op bijvoorbeeld de zonnepanelen die ermee worden gefinancierd. Als je niet over voldoende eigen middelen beschikt om je huis te verduurzamen, kun je kijken wat je gemeente voor je kan betekenen. Sommige gemeenten bieden bijvoorbeeld een duurzaamheidslening aan. Daarnaast zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar, zoals de energiebespaarlening.

Ga slim om met een financiering voor de verduurzaming of verbouw van je woning

Bij het plannen van een woningverbouw of verduurzaming is het belangrijk om de juiste financiering te vinden. Voor energiebesparende maatregelen, zoals de installatie van een warmtepomp, kun je vaak een hogere hypotheek krijgen. Met een maximale hypotheek die rekening houdt met de kosten van energiebesparende verbeteringen, kun je jouw huis duurzamer maken en tegelijkertijd besparen op energiekosten. Op onze website vind je meer informatie over de financieringsmogelijkheden voor deze maatregelen. Voor energiebesparende maatregelen bieden wij deskundig advies en helpen we je bij het berekenen van de financiële ruimte die je hebt. Neem gerust contact op met onze service voor meer informatie en maak een afspraak om jouw verduurzamingsplannen te bespreken.

Met ons gratis adviesgesprek helpen we je vooraf al met het in kaart brengen van de mogelijkheden op basis van je persoonlijke wensen en doelen.

Jouw financiële
toekomst
begint bij ons.
We help you to buy your house in the Netherlands