Enschede Oldenzaal Losser

Nieuws

list

Een crowdfunding-hypotheek? Binnenkort kan het!

25 juli 2018

Huizenkopers en investeerders die elkaar vinden in crowdfunding-hypotheken… het klinkt als toekomstmuziek, maar het kan binnenkort echt. De AFM heeft namelijk het eerste initiatief op dit gebied goedgekeurd. Jungo is de eerste Nederlandse geldverstrekker die toestemming heeft gekregen hiervoor.

Start-up doet het anders

Jungo is een start-up die het anders wil doen op hypotheekgebied. Dat blijkt wel uit de manier waarop ze hun dienstverlening zelf omschrijven:

“Word crowd-investeerder in Nederlandse hypotheken. Jij een zuivere investering van 8 jaar met een gezond rendement tot 3,25% per jaar. De huizenkoper een droomhuis met crowd-korting.”

Zo werkt het

Kopers vragen online een hypotheek aan en kunnen voor een deel hiervan een crowdfundingcampagne opzetten. Investeerders kiezen voor een minimumbedrag van € 250,- in welke campagne ze willen investeren. Zij krijgen daarvoor maandelijks rente en aflossing.

Meer concurrentie

Doordat de AFM aan Jungo een volledige vergunning heeft verleend, komt er meer concurrentie op de hypotheekmarkt. Voor investeerders is het een interessante manier om rendement te behalen op basis van hun geld. Zeker nu de spaarrente al jaren zeer laag is en beleggen veel onzekerheid biedt. Nu kunnen ook particulieren investeren in de hypotheekmarkt. Dit is een compleet nieuwe ontwikkeling.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een crowdfunding-hypotheek voor jouw situatie? Laat dan eens voorrekenen wat het je zou kunnen opleveren door een van onze onafhankelijke adviseurs.

list

Klik hieronder om ons een appje te sturen. We doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Chat met ons via WhatsApp