Enschede Oldenzaal Losser

Nieuws

list

Naar de Open Huizen Dag? Maak gebruik van deze tips!

3 april 2018

Zaterdag 7 april 2018 is het weer NVM Open Huizen Dag. Je kan op die dag vrijblijvend alle deelnemende huizen zonder afspraak bezoeken. Voor een overzicht van de woningen die aan deze dag meedoen, kijk je op Funda. Ben je ook van plan om tijdens die dag een aantal woningen te bezoeken? Kom dan goed beslagen ten ijs en maak gebruik van deze tips.

Dingen die je vooraf kan doen

  • Wat belangrijk is als je huizen wil gaan bezoeken, is dat je eerst een wensenlijstje opstelt. Hoeveel slaapkamers wil je minimaal in je nieuwe huis? Wat is de maximale afstand die je bereid bent te reizen voor je woon-werkverkeer? En hoe zit het met de nabijheid van winkels, scholen en sportverenigingen?
  • Vervolgens ga je of laat je uitzoeken wat je financiële mogelijkheden zijn. Selecteer als je dat eenmaal weet op Funda de woningen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag en in aanmerking komen op basis van je wensenlijstje en financiële mogelijkheden.
  • Bekijk de woning ook een paar dagen voorafgaand aan of na de open huizen dag. Dan kan je bijvoorbeeld zien hoe het er ’s avonds uitziet.

Tips voor op de dag zelf

  • Het heeft geen zin om zo veel mogelijk huizen te gaan bezoeken. Stel daarom een maximum aantal te bezoeken huizen vast, anders zie je na een tijdje door de bomen het bos niet meer. Want hoeveel slaapkamers had huis drie ook alweer? En lag de tuin van het negende huis nu op het zuiden of het noorden?
  • Als je weet welke huizen je op het oog hebt, bepaal dan ook de meest optimale route.
  • Bezoek een woning niet te lang. Stel een maximale tijd per woning vast en houd je daar ook aan.
  • Is de eerste indruk niet goed? Ga dan gewoon weg. Jij en de verkoper hebben er niets aan als je toch blijft doen alsof je geïnteresseerd bent.

Algemene tips voor de NVM Open Huizen Dag

  • Houd in je achterhoofd dat het een oriënterende bezichtiging is. Als je daadwerkelijk voor een of meerdere huizen interesse hebt, kun je in de week na de open huizen dag altijd nog een tweede bezichtiging inplannen. Neem dan voor een rationelere kijk op de woning ook iemand anders mee, of schakel bijvoorbeeld een aankoopmakelaar in.
  • Maak ook een lijstje met alternatieve opties. Soms is het namelijk niet haalbaar om al je woonwensen te vervullen tegen een prijs die ook nog eens betaalbaar voor je is. Maak een klein lijstje met woningen die op veel punten voldoen, maar niet aan alle. Misschien is die ene wijk toch wel een stuk leuker dan je dacht. En heb je wel echt die extra logeerkamer nodig?

Je ziet het: er valt genoeg voor te bereiden als je tijdens de NVM Open Huizen Dag woningen wil gaan bekijken, dus doe er je voordeel mee.

Benieuwd wat de mogelijkheden in jouw specifieke situatie zijn? Plan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs.

list

Klik hieronder om ons een appje te sturen. We doen er alles aan om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Chat met ons via WhatsApp